Aktiv Skola

Hemsida

En Wordpress-baserad webbsida till stiftelsen Aktiv Skola som knyter samman allt deras material till en gemensam kunskapsbank.

Läs mer

Programvaror

API-koppling
Bootstrap
jQuery
Microsoft Teams
PHP
SQL
WooCommerce
WordPress

Om Aktiv Skola

Startsidan

Under 2023 påbörjade jag projektet med att utveckla en helt ny webbplats för Aktiv Skola. Mitt främsta mål var att skapa en webbsida som var lätt att navigera och fungerade sömlöst på alla enheter.

Eftersom jag ville att sidan skulle ha ge ett levande intryck börjar den med en hemmasnickrad slide som även hanterar videor utan problem.

Genom vettig komprimering kunde vi utan problem få in över 10 sekunders video på under 1 megabyte.

Kunskapsbanken

För att hantera den omfattande mängden material på ett effektivt sätt skapade jag Kunskapsbanken.

Genom att använda kategorisering gjorde jag det enkelt för användare att hitta det de sökte och få rätt vägledning.

Här kan du som besökare lätt hitta all information inom det ämnet du är intresserad av på en plats. Oavsett om det är ett utbildningsmaterial, ett svar från expertpanelen, en nyhet eller en föreläsning.

Tidslinje

Då Aktiv Skola gör så otroligt mycket saker har det tidigare varit svårt att få en överblick över verksamheten.

För att underlätta detta skapade jag en tidslinje där man lätt kan se både vad som sker i framtiden och saker som tidigare skett.

Utbildningsmaterial

När det gäller utbildningsmaterialet så ligger det främst på en separat WordPress-installation med WooCommerce. Detta för att det ska vara möjligt att beställa tryckt material på ett enkelt sätt.

För att även kunna visa materialet på den vanliga hemsidan så skapade jag ett API i WooCommerce som enkelt kan dela med sig av materialet via Ajax-anrop.

När en användare väljer att ladda ner materialet istället för att beställa det i tryckt form så har jag skapat en koppling mellan WordPress, Mailchimp och Mailjet.

När användaren fyller i sin e-postadress för att få materialet så sparas informationen först i Mailchimp tillsammans med taggar för att lätt kunna kategorisera användare och nå ut till t.ex personer som tidigare laddat ner material inom ett visst ämne. Efter att detta är gjort så skickas ett mail via Mailjet med materialet bifogat till den e-postadress som angivits.

För att undvika problem med klienter som inte tillåter stora filer så skickas det även med en länk för att ladda ner materialet. Denna länk gäller i 24 timmar.

Föreläsningar

Aktiv Skola är även väldigt aktiva när det gäller föreläsningar. Innan pandemin så var samtliga på plats i skolor runt om i landet men när det inte längre var möjligt så hade jag inget alternativ annat än att skapa ett system för digitala föreläsningar.

Själva föreläsningar sker genom Microsoft Teams och det admingränssnitt jag skapat för att hantera systemet är även kopplat på Mailchimp och Mailjet.

När en administratör skapar föreläsningar genom gränssnittet så skapas det automatisk en sida i WordPress baserad på de uppgifter man fyllt i.

E-learning

Våren 2024 lanserades Nätsmart på lätt svenska som är en e-learning skapad i Adobe Captivate av en extern byrå.

Här var mitt jobb att optimera koden och få den att sömlöst passa in i WordPress-installationen.