En hemsida till Polstjärna som var en Insamlingsstiftelse med 90-konto som arbetade för att förhindra utanförskap bland barn och ungdomar i Sverige.
I grunden fungerade det ungefär som GoFundMe och liknande sidor.
Allt vad kodat från grunden i WordPress och anslutet till Payson via ett egetutvecklat system.
Jag utvecklade en webbshop för Bonnier som kombinerade e-handel med redaktionellt material, där kunder kunde beställa utbildningsmaterial.
Min huvudsakliga uppgift var att expandera en tidig version av WooCommerce som anpassades för att hantera svenska momssatser och liknande krav.
Vinguiden.com är en svensk webbplats som fungerar som en omfattande guide för vinintresserade. Den erbjuder information om olika viner, inklusive recensioner, betyg, och rekommendationer. Webbplatsen gör det möjligt för användare att söka efter viner baserat på olika kriterier som druvsort, land, pris och matparning.
Förutom att vara en informationskälla för vinentusiaster, erbjuder Vinguiden.com också en tjänst där användare kan köpa vin direkt från webbplatsen, ofta med hemleverans.
Här var jag ansvarig bland annat för det grafiska och för att hantera betalningslösningar.
En WordPress-baserad webbshop till klädföretaget Tierra.
Skapades innan WooCommerce och liknande fanns tillgängligt så allting var egenutvecklat.
En Facebook-app med en tävling för Fjällräven.
Kodad för att vara regionsindelad och flerspråkig.
I början av 2012 utvecklade jag en tävlingsapp för Facebook åt Psxcare, byggd på WordPress. Tävlingen fungerade så att användarna deltog genom att svara på en fråga och motivera varför de borde vinna.
Det som gjorde denna app särskilt unik var att kunden ville kunna hantera alla inställningar själv utan att behöva kunna något om programmering. För att möta detta krav skapade jag ett användarvänligt grafiskt gränssnitt där kunden enkelt kunde ändra text och bilder i realtid genom att klicka på de olika elementen.
Dessutom implementerade jag funktioner för att användaren kunde dela en bild efter att ha deltagit i tävlingen, vilket bidrog till ökad synlighet och engagemang.
Alla tävlingsbidrag sparades i en databas och kunde exporteras till Excel-format för vidare analys.
När jag jobbade i videobutik brukade många kunder komma förbi för att hyra filmer istället för att göra det online. Anledningen var att de visste att jag alltid kunde ge dem bra filmtips.
Att få ett bra filmtips är ovärderligt, och därför startade jag en sida på rstvideo.com som ger dagliga filmtips. Problemet är dock att det är svårt att ge ett bra tips till någon man inte känner så väl. För att lösa detta började jag använda det stora arkivet av filmtrailers som jag hade tillgång till.
Jag utvecklade ett API för att hämta data från trailerarkivet och en PHP-funktion för att skapa snygga bilder av filmtipsen. Med detta färdigt lanserade jag appen sommaren 2011. Inom bara några dagar hade hundratals användare börjat tipsa sina vänner om bra filmer, och funktionen är fortfarande mycket uppskattad.
Jag samarbetade med Aftonbladet för att utveckla en Facebook-app till deras satsning Svenska Hjältar. I detta projekt ansvarade jag för både programmering och design.
Appen analyserar användarens Facebook-vägg och beräknar vilken hjälteprofil som passar bäst baserat på de ord som förekommer i deras statusuppdateringar och annan aktivitet. Eftersom appen främst är avsedd för mobila enheter, har jag designat den med särskilt fokus på mobilanvändarvänlighet. Detta inkluderade bland annat en stilfull animerad laddningsskärm som visar några av de ord som används i beräkningen.
Under hösten 2012 var jag ensam utvecklare för Aftonbladets nya satsning, Appguiden.
Projektet byggde på WordPress, men jag gjorde omfattande anpassningar och integrationer med Apples App Store. Jag lade till funktioner som recensioner, listor och guider, samt möjliggjorde kopplingar mellan appar och inlägg.
Jag utvecklade också ett användarvänligt gränssnitt för redaktörer, vilket gjorde det enkelt för dem att hantera inställningar och kopplingar mellan appar, inlägg och listor utan att behöva någon programmeringskunskap.
Jag var med och utvecklade en helt ny webbplats för Aftonbladets bilaga Härligt hemma.
Mitt fokus låg främst på backendprogrammering, där jag bland annat skapade ett avancerat plugin för att importera data från flera olika API. Dessutom utvecklade jag flera plugins som underlättade för redaktörerna att hantera den komplexa framsidan på webbplatsen.
Utöver backendutvecklingen bidrog jag tillsammans med en frontendutvecklare och en grafisk designer till att ta fram en ny Pinterest-inspirerad layout. Denna layout visar inte bara nya blogginlägg från de åtta bloggar som ingår i systemet, utan hämtar även data från Instagram och Styleroom för att ge en rikare och mer dynamisk användarupplevelse.